Kernvisie coach

Ieder mens denkt op 4 verschillende manieren: visueel, auditief, kinesthetisch en digitaal. We gebruiken al deze denksystemen, maar hebben wel voorkeuren in het gebruik van deze systemen. In het onderwijs wordt met name auditief en digitaal lesgegeven. Kinderen die als voorkeur visueel en kinesthetisch denken (rechtsgeoriƫnteerd) hebben lopen daarom vaker vast in het onderwijs. Dit zijn vaak de kinderen waarbij gedacht wordt aan beelddenker, ADHD, ADD, ASS en dyslexie.

De Kernvisie methode leert kinderen verschillende technieken aan om lesstof zelf visueel op te slaan en blijvend te kunnen reproduceren. Kinderen worden zelf verantwoordelijk voor de oplossing, er wordt dus ook veel aandacht besteed aan het opbouwen van de motivatie van het kind.

In de loop van de tijd zijn er ook veel foute woordbeelden opgeslagen door een kind. Die moeten eruit. RechtsgeoriĆ«nteerde denkers zijn ertoe in staat om foute woorden te verwijderen. De kernvisie methode leert een kind om een fout woord denkbeeldig uit te gummen of in een denkbeeldige prullenbak te gooien. Dit klinkt misschien vreemd maar het werkt!

Zie voor meer informatie de website van de kernvisie methode

https://www.kernvisiemethode.nl/coaching/leerstijlen